Fogás: főétel, Alkalom: vasárnapi ebéd, Elkészítési idő: 60 perc, Nehézségi szint: közepes
|
|
|
|
|
|
Elkészítés:
|
A megtisztított és hideg vízben kiáztatott szarvashúst felkockázzuk, majd a felhevített zsiradékon megpirítjuk. Ekkor hozzáadjuk a felszeletelt hagymát, és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd ismét zsírjára pirítjuk és felöntjük a húslevessel. Ezután fedő alatt csaknem készre pároljuk a húst és hozzáadjuk a finomra vágott zöldfűszereket, a babérlevelet, valamint a nagyobb kockákra vágott sütőtököt, amivel az egészet készre főzzük.
Végül kevés chiliporral és egy pohár fehérborral ízesítjük, mely utóbbi jól kiemeli majd a szarvas és a sütőtök édeskés ízét. Köretnek sajtos polentát, vagy egyszerű puliszkát ajánlok hozzá fogyasztani, mely szintén kissé édeskés ízkarakterű.
|
|
|
Megjegyzés / tipp:
|
Kövidinkáját ajánlom hozzá, melynek neve Regös. Jellemzője az érett almát idéző finom édeskés illat, fiatalos citrusos jegyekkel, könnyed eleganciával.
|
|
|
|
0 komment
|
0 ember kedveli
|
szelidszeder
2012.02.09 10:20
|
|
|
|
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét! |
|
|
|
felhevített zsiradékon, felszeletelt hagymát, finomra vágott, nagyobb kockákra, egészet készre, pohár fehérborral, sütőtök édeskés, érett almát, zöldfűszereket, megtisztított, eleganciával, babérlevelet, Kövidinkáját, felszeletelt, felkockázzuk, szarvascomb, megpirítjuk, fehérborral, chiliporral, szarvasragu, húslevessel, szarvashúst, felhevített, fogyasztani, vöröshagyma, ízkarakterű, Jellemzője, zsiradékon, hozzáadjuk, fokhagymát, kiáztatott, hozzáadjuk, babérlevél, fokhagyma, szarvascomb vagy lapocka, sütőtök, liba- vagy kacsazsír, vöröshagyma, gerezd fokhagyma, húsleves, szál rozmaring kakukkfű, babérlevél, fehérbor, chilipor, bors,
|
|
|
|
|